Slana bučna rulada s šunko

Popolna ideja za hladno predjed ali prigrizek, ki navduši z bučnim okusom in lepo barvo. Preprosta priprava, čudovit rezultat!

Recept je prispevalo Turistično olepševalno društvo Stranice. Avtorica recepta: Vilma Topolšek

Sestavine za testo:

  • 3 jajca
  • 1 žlička soli
  • 3 žlice moke
  • 1 kisla smetana
  • 4 žlice mletih bučnih semen
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici bučnega olja

Nadev:

  • kisla smetana
  • hren
  • 4 žlice skute
  • šunka

Priprava:

  1. Jajca stepemo in primešamo moko s pecilnim praškom, sol, kislo smetano ter mleta bučna semena.
  2. Testo vlijemo v pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo pri 180 °C.
  3. Pečeno testo zavijemo v vlažno kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.
  4. Za nadev zmešamo kislo smetano, hren in skuto, začinimo s ščepcem soli.
  5. Ohlajeno testo premažemo z nadevom, obložimo s šunko in zvijemo v rulado.
  6. Pred serviranjem pustimo, da se dobro ohladi.

Namig: Če želite izrazito zeleno barvo, v maso dodajte 2 žlici zmiksane špinače.

Štajersko prekmursko bučno olje
Bučotela-čokoladni bučni namaz 200g
Pražena bučna semena 120g TO-GO slana z okusi

Leave a Comment