Rulada z bučnimi semeni

Rulada z bučnimi semeni je prvovrstna in okusna sladica, ki jo obožujejo vse generacije. Predstavljamo vam recept za pripravo rulade z bučnimi semeni.

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 100 g moke
  • 1 žlica kakava
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 100 g bučnih semen
  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • dodatna sladka smetana in bučna semena za okras (po želji)

Postopek:

  1. Najprej pripravite pečico. Segrejte jo na 180 °C. Pripravite pekač za rulado, ki ga obložite s peki papirjem.
  2. V skledi stepite jajca in sladkor, dokler ne dobite svetle, puhaste mase.
  3. V drugi skledi zmešajte moko, kakav in pecilni prašek. Nato postopoma dodajajte suhe sestavine v jajčno maso in jih nežno premešajte, da se vse sestavine dobro združijo.
  4. Na koncu vmešajte bučna semena v testo. Lahko jih pustite cela ali pa jih grobo sesekljate, odvisno od tega, ali želite v ruladi čutiti večji kosmiček semen.
  5. Testo enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in ga postavite v predhodno ogreto pečico. Pečite približno 12-15 minut, dokler testo ni rahlo zapečeno in se dvigne.
  6. Medtem ko se testo peče, pripravite kremno nadevno. V hladno posodo vlijte sladko smetano, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. S pomočjo mešalnika stepajte, dokler smetana ne postane gosta in čvrsta. Bodite pazljivi, da ne stepate predolgo, da se smetana ne spremeni v maslo.
  7. Ko je testo pečeno, ga vzemite iz pečice in ga pustite nekaj minut, da se ohladi. Nato ga previdno obrnite na peki papir, ki ste ga položili na ravno površino.
  8. Odstranite peki papir, ki je bil na testu med pečenjem, in nato po vrhu testa enakomerno nanesite pripravljen kremni nadev. Pustite nekaj centimetrov praznega prostora na eni strani, da boste lažje zvili rulado.
  9. Zvijte rulado tako, da začnete z robove, ki so bližje vam, in jo nežno zvijte naprej. Pomagajte si s peki papirjem, da boste lažje oblikovali rulado.
  10. Ko je rulada zvita, jo postavite v hladilnik za približno 1 uro, da se krema dobro strdi.
  11. Preden postrežete, rulado narežite na rezine. Po želji lahko rezine okrasite z dodatno sladko smetano in bučnimi semeni.

Vaša rulada z bučnimi semeni je pripravljena! Uživajte v njenem okusu in razvajajte svoje brbončice.

Leave a Comment