Cheesecake z bučnim oljem je osvežilna sladica v kozarcu z nežno kremo in pridihom bučnega olja – popolna poletna razvada brez peke!
Sestavine:
200 g piškotov
100 g masla
250 g kremnega sira
100 g kisle smetane
250 g sladke smetane
20 ml Štajersko prekmurskega bučnega olja
3 žlice sladkorja
1 ⁄ 2 limone (lupina)
Priprava jedi
1. Piškote zmeljemo v prah v multipraktiku. Stopljeno maslo prelijemo čez zdrobljene piškote in zmešamo v enakomerno maso.
2. Vzamemo steklene kozarce in jih napolnimo s piškotno maso, z žlico pritisnemo na dno in ob rob, da se nam enakomerno razporedi po celotnem dnu kozarca.
3. Z mešalnikom stepemo smetano, dodamo kremni sir, kislo smetano, bučno olje, sladkor, limonino lupino ter vse skupaj zmešamo v enakomerno zmes.
4. Maso lepo razporedimo na piškotno dno in vse skupaj pustimo v hladilniku vsaj 4 ure.
5. Sladico postrežemo tako, da jo potresemo še s praženimi bučnimi semeni.